Jouw kind als bestuurder van jouw auto: Verzekering en financiële overwegingen

Het uitlenen van je auto aan je kind is toegestaan zodra ze hun rijbewijs hebben behaald. Dit betekent dat het geen probleem is als je kind af en toe in jouw auto rijdt. Echter, als je kind regelmatig in jouw auto rijdt, is het verstandig om dit door te geven aan je verzekeraar.

Is mijn auto verzekerd als mijn kind deze bestuurd?

Goed om te weten is dat je auto gewoon verzekerd is, zelfs wanneer je zoon of dochter achter het stuur zit. Het zo nu en dan uitlenen van je auto is dus geen enkel probleem. Het is echter belangrijk om te vermelden dat er vaak een extra eigen risico van toepassing is als je zoon of dochter jonger is dan 24 jaar en er schade ontstaat.

Moet ik extra betalen als mijn kind vaak in mijn auto rijdt?

Als je kind regelmatig jouw auto gebruikt, dien je dit door te geven aan je verzekeraar. Dit kan leiden tot een verhoging van de premie, met name vanwege het ontbreken van opgebouwde schadevrije jaren. Ook voor jonge bestuurders geldt soms een premieverhoging. Als je wilt weten wat dit precies voor jou betekent, neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Wat is het risico als ik mijn auto uitleen aan mijn kinderen?

Het uitlenen van je auto aan je kinderen brengt altijd een zeker risico met zich mee. Naast het verhoogde eigen risico bestaat ook het risico dat je je eigen opgebouwde schadevrije jaren verliest als er aanspraak wordt gemaakt op de verzekering. Als je jouw auto meer dan twee keer per week aan je kind uitleent, is het belangrijk om dit aan je verzekeraar door te geven.

Je kind als regelmatige bestuurder? Geef het door

Uiteindelijk is het voordeliger voor je kind om vroeg te beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. De korting op de premie loopt namelijk snel op. Zorg er dus voor dat jij de juiste gegevens doorgeeft en wij regelen de rest voor je.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in