logo

Slider

Over van Loon


pand vanloon

Wij zijn sinds jaar en dag gevestigd in Dordrecht. Al in 1938 begon Piet van Loon met het verzekeringsvak. Eerst op kleine schaal vanuit de huiskamer waarbij huis aan huis allerlei soorten verzekeringen werden aangeboden. Langzaamaan groeide het bedrijf en met de inbreng van de beide zoons Peter en Anton werd de weg tot het opbouwen van een sterk regionaal en degelijk verzekeringskantoor in een stroomversnelling gebracht.

Met de verhuizing van het kantoor naar de Werkenmondestraat halverwege de jaren ’70 werd de huiskamer verlaten en kreeg Van Loon Assurantiën de beschikking over een geheel eigen locatie. De samenwerking tussen vader en beide zoons verliep uitstekend en al snel bleek dat er vele kansen voor Van Loon Assurantiën waren.

Vanaf 1984 kreeg Van Loon Assurantiën een nieuwe status erbij en wel van Volmachtkantoor. In het kort betekent dit dat wij snel en correct zelfstandig polissen kunnen leveren. Ook bij schade zijn snelheid en een objectieve opstelling onze kernwoorden. Er zijn volmachten van AEGON, ASR, Reaal, Delta Loyd en ARAG Rechtsbijstand. Met de ontwikkeling naar Volmachtkantoor werd het uiteraard noodzakelijk om de automatisering op hoog pijl te houden. Momenteel beschikken wij dan ook over een gestroomlijnde interne organisatie met een moderne en ver geautomatiseerde administratie.

De groei van de jaren ‘90 is ook doorgezet in de afgelopen jaren, waarbij wij ons zowel richten op de particuliere als de zakelijke markt. Eén van onze sterke kanten is de transportbranche, waarin wij vele bedrijven tot onze klantenkring mogen rekenen.

In de zomer van 1998 zijn wij verhuisd naar een nieuw kantoor op een schitterende locatie aan de Singel 97 te Dordrecht. Dit ruime kantoor biedt ons voldoende mogelijkheden om door te groeien. Op dat moment is ook de 3e generatie gestart bij Van Loon Assurantiën. Marcel van Loon (zoon van Peter) startte na zijn rechtenstudie direct bij het familiebedrijf.

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen hard gegaan. Nieuwe medewerkers en nieuwe doelgroepen geven het bedrijf een stevige impuls. De ontwikkelingen betreffen onder andere bedrijfsverzekeringen op het gebied van inkomensderving/verzuim, pensioen en WIA-dekkingen. En de overname van FDC Van Loon in juli 2019. Dit biedt ons volop kansen om u nú, maar ook in de toekomst te blijven adviseren en een zeer compleet pakket te bieden.