Belangrijke verzekeringen voor studenten in Breda

Als je binnenkort gaat studeren in Breda, zijn er enkele belangrijke verzekeringen waar je als student rekening mee moet houden. Bij Van Loon begrijpen we wat voor jou als student belangrijk is en helpen we je graag bij het regelen van de juiste verzekeringen. In deze blog bespreken we specifiek de verzekeringen die essentieel zijn voor studenten die in Breda gaan studeren.

Zorgverzekering - een noodzakelijke verzekering

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont, inclusief studenten. Tot je 18e ben je vaak gratis meeverzekerd bij je ouders, maar vanaf de maand na je 18e verjaardag moeten je ouders premie voor je betalen. Je kunt ervoor kiezen om op dezelfde verzekering als je ouders te blijven of om zelf een studentenzorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om een zorgverzekering te hebben die past bij jouw behoeften en budget.

Inboedelverzekering - bescherm je studentenkamer en bezittingen

Wanneer je gaat studeren in Breda en een eigen studentenkamer of appartement huurt, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering beschermt je bezittingen, zoals meubels, apparatuur en kostbaarheden, tegen schade of diefstal. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, kan het je behoeden voor financiële tegenslagen in geval van onvoorziene gebeurtenissen.

Aansprakelijkheidsverzekering - voorkomt onverwachte kosten

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Als student kunnen er situaties ontstaan waarbij je per ongeluk schade veroorzaakt aan eigendommen van anderen. Zonder aansprakelijkheidsverzekering draai je zelf op voor alle kosten, inclusief de schade en eventuele bijkomende kosten. Hebben jouw ouders een aansprakelijkheidsverzekering? Dan ben je daar als student po meeverzekerd, je hoeft dus geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Reisverzekering - bescherming tijdens je korte reizen

Als student in Breda wil je misschien ook graag met vrienden op vakantie gaan. In dat geval is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering beschermt je tegen verlies van bagage, medische kosten in het buitenland en vergoedt kosten als je je reis onverwacht moet afbreken. Afhankelijk van je reisplannen kun je kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Langer studeren of reizen in het buitenland?  

Ben je van plan om voor langere tijd naar het buitenland te gaan? Dan is de globetrotter verzekering ideaal voor jou. Zo ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. Of je nu voor een studie, stage, wereldreis of backpack vakantie weg gaat. Neem contact op met een van onze verzekeringsadviseurs om jouw dekking samen te stellen. Zo betaal je nooit te veel premie.

Waar kun je deze verzekeringen afsluiten?

Bij Van Loon kunnen we je helpen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen die passen bij jouw situatie als student in Breda. We werken samen met meer dan 20 verzekeraars en vergelijken hun dekkingen, voorwaarden en premies om de beste optie voor jou te vinden. Als onafhankelijke verzekeringsadviseur staan we voor je klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste verzekeringen.

Kortom, als student in Breda is het belangrijk om de nodige verzekeringen te regelen, waaronder een zorgverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. Bij Van Loon helpen we je graag om de juiste verzekeringen af te sluiten, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van je studententijd in Breda.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in