Reisverzekering wintersport: zo ga je goed voorbereid op vakantie

Zo’n miljoen Nederlands reizen ieder jaar af naar een wintersportbestemming. Ben jij een wintersporter? Vergeet dan niet om je reisverzekering, ziektekostenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering te controleren!

Reisverzekeringen kunnen sterk van elkaar verschillen. Hier komt u meestal pas achter als je wat gebeurd. Een wintersportdekking zit namelijk niet standaard in de reisverzekering óf zorgverzekering. Graag maken wij jou hiervan bewust want stel de traumahelikopter moet jou oppikken en je daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland vervoeren, kunnen de kosten daarvan oplopen tot zo’n € 10.000.

Wintersportdekking

We lieten het al weten, wil je een wintersportdekking, dan kun je een aanvullende wintersportdekking afsluiten bij jouw reisverzekering. Houd er wel rekening mee dat je reisverzekeraar altijd verwacht dat je je verantwoordelijk gedraagt en bijvoorbeeld niet alleen op pad gaat of op je ski’s stapt als er lawinegevaar is.

Medische kosten

Zorgverzekeraars vergoeden vaak de medische kosten in het buitenland op basis van de Nederlandse tarieven. Stel je krijgt een ongeluk, dan worden de ziekenhuiskosten dus in principe vergoed. Vaak is dat voldoende, maar in sommige landen is zorg veel duurder dan in Nederland.

In dat geval moet je het verschil bijbetalen. je kunt je hiervoor verzekeren met een extra dekking voor medische kosten bij jouw reisverzekering. Ook zijn er aanvullende zorgverzekeringen die zo'n dekking bieden. Kijk dus altijd even verder dan enkel een vinkje aan te kruisen.

Skiën en aansprakelijkheid

We horen je denken, wat heeft een aansprakelijkheidsverzekering nu te maken met een wintersportdekking. Op de piste gelden, net als in het verkeer ‘verkeersregels’. Deze regels zijn vastgelegd door de Internationale Ski Federatie (FIS). Als je je niet aan dieregels houdt, kan dat gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als u op een andere wintersporter botst en die (letsel)schade oploopt.

 In zo'n situatie kunt u aansprakelijk worden gesteld. Een reisverzekering dekt dat risico meestal niet. Zorg er dus voor dat ook uw aansprakelijkheidsverzekering op orde is voordat u op wintersport gaat

Check uw verzekeringen!

Wij snappen dat u twijfelt u over de dekkingen van uw verzekeringen of heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij nemen graag uw huidige verzekering of uw wensen met u door zodat u zorgeloos op vakantie kunt.

>HIER UW VERZEKERING LATEN CHECKEN

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in