De ultieme gids voor ouders: Verzekeringen en financiële planning voor je baby

Gefeliciteerd met de komst van jullie kleintje! Bij Van Loon begrijpen we dat de geboorte van een kind een periode van vreugde en geluk met zich meebrengt. Tegelijkertijd is het belangrijk om enkele belangrijke zaken op het gebied van verzekeringen en financiële planning te regelen. Met behulp van deze checklist zorgen we ervoor dat je de nodige stappen neemt om de financiële toekomst van je kind veilig te stellen.

Stap 1: Verzekeren - Zorg voor volledige dekking

Wij raden dan ook aan om je verzekeringen tijdig onder de loep te nemen, zodat je zorgeloos kunt genieten van deze nieuwe fase. Hieronder lees je enkele belangrijke punten.

Zorgverzekering:

Zorg ervoor dat de zorgverzekering vanaf de geboorte direct dekking biedt voor de baby. Controleer of je kind automatisch wordt toegevoegd aan je zorgverzekering of dat je hem/haar apart moet aanmelden. Neem contact op met jouw adviseur voor de procedure en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten verstrekt.

Aansprakelijkheidsverzekering:

Overweeg het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering om je te beschermen tegen onvoorziene kosten in verband met ongelukken en schade aan eigendommen van anderen.

Overlijdensrisicoverzekering:

Als je nog geen levensverzekering hebt, is het verstandig om deze af te sluiten, vooral als jij de belangrijkste kostwinner bent. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je gezin financieel beschermd blijft als er iets met jou gebeurt.

Tip: Stuur een geboorte-aankondiging aan jouw adviseur, zodat je verzekeringen kunnen worden nagekeken en je kind kan worden opgenomen in de juiste dekkingen.

Stap 2: Financiële planning - Bereid je voor op de toekomst

Financiële planning is essentieel voor de komst van je kind. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Kinderbijslag en toeslagen:

Vraag kinderbijslag aan en informeer naar eventuele andere toeslagen of financiële ondersteuningsprogramma's waar je mogelijk recht op hebt.

Spaar- en beleggingsplan:

Denk na over het opzetten van een spaar- en beleggingsplan voor de toekomst van je kind, zoals het openen van een spaarrekening of een specifieke onderwijs- of studierekening. Dit kan helpen om financiële stabiliteit te bieden wanneer je kind ouder wordt.

Financieel advies:

Raadpleeg een financieel adviseur om je te helpen bij het plannen van je financiële toekomst, zowel op de korte- als lange termijn. Een adviseur kan je begeleiden bij zaken zoals beleggingen, vermogensopbouw en pensioenplanning.

Door deze voorbereidingen te treffen voordat je baby arriveert, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en een soepele overgang naar het ouderschap kunt maken. Bij Van Loon staan onze adviseurs klaar om je te helpen bij elke stap van dit belangrijke proces. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te zorgen voor een financieel veilige toekomst voor jou en je kind.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in