Huis kopen? Met deze tip vergroot je jouw kans op het winnende bod!

In de recente jaren is het steeds uitdagender geworden om een huis te kopen. Mensen bieden fors over en laten het financieringsvoorbehoud achterwege in de hoop meer kans te maken op hun droomwoning. Echter, bieden zonder financieringsvoorbehoud brengt risico's met zich mee. Wil je veilig en verantwoord een bod uitbrengen zonder dit voorbehoud? Dan biedt Bieden met Zekerheid de oplossing!

Verzekerd tegen waarborgsom

Het doen van een bod zonder financieringsvoorbehoud kan riskant zijn. Als de hypotheek uiteindelijk niet wordt goedgekeurd, moet de koper een waarborgsom van 10% van de koopsom betalen, een aanzienlijk bedrag. Met Bieden met Zekerheid ben je hiertegen verzekerd, zelfs als ondernemer, waardoor je financiële risico's verkleind worden.

Waarom zou je voor Bieden met Zekerheid kiezen?

Bij Bieden met Zekerheid ontvang je een certificaat dat aangeeft tot welk maximaal bedrag je een woning kunt kopen. Dit stelt je in staat om verantwoord een bod uit te brengen en wordt er snel een (bank)garantie gesteld, wat de verkoper extra zekerheid biedt dat de verkoop doorgaat. Hierdoor val je als koper meer op tussen de vele andere bieders en vergroot je je kansen op de woningmarkt.

Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

Samen met een van onze hypotheekadviseurs bespreek je uitvoerig jouw financiële situatie en worden er afspraken gemaakt over het maximale hypotheekbedrag. Op basis van dit gesprek wordt een nauwkeurige berekening gemaakt, gebaseerd op jouw inkomen, die garandeert datje tot een bepaald bedrag een hypotheek kunt krijgen. Hierdoor weet je precies tot welk maximaal bedrag je een bod kunt uitbrengen.

Verantwoord bieden

Als je eenmaal je droomwoning hebt gevonden en een bod wilt uitbrengen, kunnen wij het Bieden met Zekerheid-certificaat voor je aanvragen. Dit vereist ook een waardebepaling van de woning via een online taxatie. Op basis van alle verzamelde gegevens ontvang je het Bieden met Zekerheid-certificaat, dat je kunt presenteren aan de verkoper als je zonder financieringsvoorbehoud wilt bieden. Hierdoor heb je een voorsprong op andere bieders.

Als je bod wordt geaccepteerd, wordt de(bank)garantie direct opgesteld en vragen wij jouw hypotheek aan. Als de hypotheek onverhoopt toch niet wordt goedgekeurd, ben je hiervoor verzekerd en hoef je de waarborgsom niet te betalen. Het bedrag wordt direct via de notaris aan de verkoper overgemaakt.

Wat zijn de kosten?

Voor elke woning waarop je een bod wilt uitbrengen, vraag je een nieuw Bieden met Zekerheid-certificaat aan, wat resulteert in ongeveer €25,- aan kosten voor de online taxatie per woning. Als de aankoop succesvol is, betaal je eenmalig €850,- boven op de kosten van de(bank)garantie. Wordt je bod niet geaccepteerd? Dan betaal je alleen de taxatiekosten.

 

Ben jij benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Vul je gegevens in en ontvang meer informatie en een gratis berekening!

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in