Verzekeringen die elke student op kamers moet hebben

Wanneer je als student op kamers gaat, is het belangrijk om de juiste verzekeringen te hebben om jezelf te beschermen tegen onverwachte kosten. Het studentenleven kan al duur genoeg zijn, dus het is verstandig om voorbereid te zijn op eventuele schade of aansprakelijkheid. Bij Van Loon begrijpen we dit en helpen we je graag bij het kiezen van de beste verzekeringen voor jouw situatie.

Een nieuw avontuur

Toen je nog thuis woonde was je standaard meeverzekerd bij je ouders. Zodra je 18 wordt komt daar vaak als eerste je zorgverzekering bij kijken. Misschien heb je al een brommerverzekering of zelfs een eigen auto. Maar, nu je op jezelf gaat wonen komen daar nog wat extra verantwoordelijkheden bij. Die wil je zo slim mogelijk aanpakken.

Online afsluiten of kiezen voor Van Loon?

Nu kan je tegenwoordig gemakkelijk je verzekeringen afsluiten, maar Van Loon helpt je verder. Zo weet jouw adviseur precies welke verzekeringen wel en niet nodig zijn, bij welke verzekeraar je echt de beste deal krijgt. Niet te vergeten, zodra je een keer een schade hebt helpen wij je bij het snel en goed afhandelen hiervan. Zo sta je er nooit alleen voor.

Inboedelverzekering

Het afsluiten van een inboedelverzekering kan helpen bij onverwachte schade aan de spullen in jouw huis, zoals bij inbraak en tegen diefstal, brand, storm of wateroverlast. Eigenlijk een groot deel van de spullen in jouw studentenkamer zijn hiermee verzekerd zoals je laptop, tv maar ook je bankstel en gordijnen. We helpen je bij het begrijpen van de dekkingsopties en premies om de beste verzekering voor jou te kiezen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming in situaties waarin je per ongeluk schade veroorzaakt. Met deze verzekering ben je dus gedekt tegen mogelijke schadeclaims. Wel zo’n relaxed gevoel, een schade betaal je namelijk liever niet uit je eigen zak. En het wordt nog beter; je bent als uitwonende student gewoon nog verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering van jouw ouders.

Een opstalverzekering is niet nodig

Deze verzekering zorgt ervoor dat schades aan de huurwoning verzekerd zijn. Jij hoeft deze verzekering zelf niet af te sluiten omdat dit de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het pand.

Stap jij binnenkort over de drempel in jouw nieuwe studentenkamer?

Laat dan je gegevens achter. Wij nemen contact met je op en komen met een voorstel dat past bij jouw persoonlijke situatie. Zo heb je de juiste dekking tijdens jouw studententijd. Klik hier [LINK NAAR ARTIKEL ‘’Studeren in [stad nabij tussenpersoon]? Deze verzekeringen zijn voor jou als student belangrijk’’]  om meer te lezen over de andere verzekeringen die handig zijn tijdens jouw studententijd.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in