Verhoogde NHG-grens: dit zijn de voordelen

De voordelen van de verhoogde NHG-grens

De verhoging van de NHG-grens betekent dat je als huizenkoper meer kans hebt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Een NHG Hypotheek biedt je meer financiële zekerheid, omdat je in geval van problemen hulp kunt krijgen van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Bovendien kun je met NHG profiteren van een lagere rente, waardoor je maandlasten lager worden.

Als je een woning koopt met een aankoopprijs van maximaal €435.000, kun je in aanmerking komen voor NHG. Als je extra geld leent om je woning energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld door isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, dan kun je zelfs tot €461.100 lenen met NHG. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een inkomenstoets, een taxatierapport en een offerte van de leverancier.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor NHG?

Om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze hebben onder andere te maken met:

• De aankoopprijs of de waarde van de woning, die niet hoger mag zijn dan €435.000, of €461.100 als je energiebesparende maatregelen neemt

• Je inkomen, dat voldoende moet zijn om de hypotheeklasten te kunnen dragen

• Je verblijfsstatus, die geldig moet zijn in Nederland

• Je hypotheekvorm, die annuïtair of lineair moet zijn, met een maximale looptijd van 30 jaar

• Je eigen geld, dat je moet kunnen aantonen als je meer leent dan de waarde van de woning

• Je betaalt provisie aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die 0,6% van de hypotheeksom bedraagt

Wat is het verschil tussen NHG en niet-NHG hypotheken?

Het verschil tussen NHG en niet-NHG hypotheken is dat een hypotheek met NHG meer financiële zekerheid en een lagere rente biedt dan een hypotheek zonder NHG. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Met NHG ben je beschermd tegen een restschuld als je je huis moet verkopen door onvoorziene omstandigheden, zoals werkloosheid, scheiding of arbeidsongeschiktheid. Bovendien kun je met NHG profiteren van een lagere rente, waardoor je maandlasten lager worden.

Een hypotheek zonder NHG heeft deze voordelen niet, maar geeft je wel meer vrijheid in de keuze van je woning, je hypotheekvorm en je rentevaste periode. Je hoeft ook geen provisie te betalen aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die 0,6% van de hypotheeksom bedraagt.

Meer informatie en weten of je in aanmerking komt voor een NGH-Hypotheek? Neem contact met ons op om jouw persoonlijke situatie door te nemen. Ook doen we direct een gratis hypotheek check voor je twv €300,-.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in