Rond de 50 jaar en heb je verhuisplannen? Dit is wat je moet weten!

Het bereiken van 57 jaar betekent een belangrijk keerpunt in de financiële planning, vooral als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Om je maximale hypotheek te berekenen brengt deze leeftijd specifieke veranderingen met zich mee bij hypotheekaanbieders. Het is dus verstandig om op tijd actie te ondernemen als je nog andere woonwensen hebt. We leggen uit wat er verandert.  

Berekenen van je maximale hypotheek

De methode om jouw maximale hypotheek te berekenen verandert na je 57e. Hypotheekverstrekkers nemen namelijk niet alleen je huidige inkomen mee, maar ook je verwachte pensioeninkomen. Dit kan leiden tot een lagere hypotheek, aangezien je pensioeninkomen doorgaans lager uitvalt dan je reguliere loon.

Het is echter niet altijd zo dat jee maximale hypotheek verlaagt. Vanaf de AOW-leeftijd worden er namelijk iets ruimere hypotheeknormen gehanteerd, mede dankzij het lagere belastingtarief in de eerste schijf. Een financieel adviseur. kan een persoonlijke berekening make nom je een duidelijker beeld te geven van je mogelijkheden.

Wil jij jouw hypotheek laten berekenen? Bij Van Loon ontvang je een specifieke berekening op jouw persoonlijk situatie.  

> BEREKENING LATEN MAKEN

Belangrijke punten om rekening mee te houden

Ben jij tussen de 50 en 56 jaar en overweeg je een hypotheek af te sluiten of je bestaande hypotheek te wijzigen, dan zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

* Jouw pensioeninkomen
De wijze waarop je inkomen wordt beoordeeld, verandert. Het is cruciaal om een realistische inschatting te maken van je toekomstige financiële situatie, inclusief pensioeninkomsten.

Overwaarde
Heb je overwaarde op je huidige woning? Dit kan invloed hebben op de hypotheekopties die beschikbaar zijn, zowel voor het herfinancieren van een bestaande hypotheek als het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Nieuwe hypotheek afsluiten of bestaande hypotheek aanpassen
Of je nu een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of je bestaande hypotheek wilt aanpassen, het is belangrijk om de verschillende beschikbare opties en hun voorwaarden goed te begrijpen.

Mogelijkheden bij goede begeleiding

Het afsluiten van een hypotheek tussen je50-55e levensjaar vereist een zorgvuldige overweging van diverse factoren. Met de juiste informatie en begeleiding kun je echter nog steeds uitstekende hypotheekmogelijkheden vinden die passen bij jouw levensfase en fanciële situatie.

 Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Of wil je jouw hypotheek laten berekenen?

>NEEM CONTACT OP

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in