Nederlandse interesse in Spaanse woningmarkt bereikt recordhoogte

De Spaanse woningmarkt is momenteel in een bloeiende fase en steeds meer Nederlanders ontdekken de mogelijkheden die deze markt te bieden heeft. Met bijna 4.300 woningaankopen in Spanje vorig jaar, bereikt de interesse van Nederlandse kopers in Spaans vastgoed een recordhoogte. Verschillende factoren, zoals gunstige belastingregelingen en aantrekkelijke prijzen, spelen een belangrijke rol bij deze groei. Financiële dienstverlener Van Loon staat klaar om haar relaties te inspireren en te ondersteunen bij het verkennen van de Spaanse markt. Lees verder om meer te ontdekken over deze opkomende trend en hoe Van Loon kan helpen bij de financiering van een woning in Spanje.

Belastingvoordelen en aantrekkelijke prijzen

De toename van het aantal Nederlandse woningaankopen in Spanje kan deels worden toegeschreven aan de recente stijging van de belasting op vastgoed in Nederland. Het bezitten van een tweede woning in Spanje biedt nu extra voordelen, aangezien de waarde van het Spaanse vakantiehuis wordt afgetrokken van het vermogen in Box 3. Dit resulteert in een vermindering van de vermogensrendementsheffing in Nederland. Dit belastingvoordeel maakt het bezitten van een vakantiehuis in Spanje aantrekkelijk voor Nederlandse kopers.

Naast de belastingvoordelen zijn de prijzen van Spaanse woningen ook aantrekkelijk voor Nederlanders. In vergelijking met de prijzen in Nederland krijg je in Spanje "meer waar voor je geld". Bijvoorbeeld, een villa in Alicante met drie slaapkamers, een zwembad en een ruime tuin, kan worden gekocht voor €280.000. Dit soort gunstige prijzen moedigt Nederlanders aan om een tweede woning in Spanje te overwegen.

Verschuiving naar jongere kopers

Opmerkelijk is de verschuiving waar te nemen naar steeds jongere Nederlandse kopers die besluiten een huis in Spanje te kopen. Mensen onder de 45 jaar wachten niet langer tot hun pensioen om een woning in Spanje aan te schaffen, maar kiezen ervoor om te genieten van een werkvakantie in het land. Vooral sinds de coronapandemie, waarin werken op afstand steeds meer geaccepteerd wordt, is deze trend versterkt.

Populaire regio's en financieringsopties

De meeste Nederlandse kopers richten zich op de regio Alicante aan de Costa Blanca, waar 39% van hen een woning aanschaft. De Costa del Sol, nabij Málaga, volgt als tweede populaire regio met 26% van de aankopen. Andere gewilde gebieden zijn Murcia, Barcelona en de Canarische Eilanden. Voor Nederlandse kopers die financiering nodig hebben, biedt Van Loon diverse opties om te helpen bij het verkrijgen van een hypotheek voor een woning in Spanje.

Conclusie

Met een recordaantal Nederlandse woningaankopen in Spanje groeit de interesse in de Spaanse vastgoedmarkt gestaag. Gunstige belastingregelingen, aantrekkelijke prijzen en de mogelijkheid om te werken op afstand dragen bij aan deze opkomende trend. Van Loon staat klaar om Nederlandse kopers te ondersteunen bij het verkennen en financieren van een woning in Spanje. Als de trend zich voortzet, kunnen we verwachten dat steeds meer Nederlanders de sprong wagen en genieten van de Spaanse levensstijl.

HYPOTHEEK-CHECK?
Vul je gegevens in